Leiderschapscoaching

Coachen van leidinggevenden in het werk

Je wilt als leidinggevende mede vormgeven aan de toekomst die voortdurend verandert. Dat vraagt om een heldere koers in plaats van reageren op de omstandigheden. Dit is de uitdaging waar mensen en organisaties nu voor staan. Dit vraagt om een nieuwe manier van kijken naar onszelf, organisaties en de maatschappij. Dit begint bij mensen, bij onszelf dus.

Er is durf voor nodig om op zoek te gaan naar nieuwe oplossingen, zeker in organisaties waar oude waarden nog sterk aanwezig zijn. Maar dat is precies waar nieuwe leiders opstaan. Nieuwe leiders creëren de ruimte voor verandering zelf en maken nieuwe dingen mogelijk.

Jij kent het belang van persoonlijk leiderschap, je wilt leven en werken vanuit wie je in de kern bent en je eigenheid inzetten. Je weet dat je je jezelf moet blijven ontwikkelen en dat ondersteuning van talent en stimulering van gedrag van je mensen belangrijker is dan macht en controle.

Wat kan ik hierin betekenen

Als coach denk ik met je mee. Over wat je als leidinggevende wilt bereiken, waar je tegen aan loopt en de vragen die je daarbij hebt. Hoe krijgt je je mensen mee, wat moet je daarvoor doen? Wat laat je zien in je eigen voorbeeldgedrag en welk gedrag vraagt dat van je mensen? Vanuit mijn eigen ervaring als leidinggevende begrijp ik het perspectief van jou als leidinggevende en kan ik aansluiten bij jouw vraagstukken.

Ik ondersteun je om je eigen koers te verdiepen en ik kijk met je mee in de dagelijkse praktijk, in een MT vergadering, een afdelingsbijeenkomst, een functioneringsgesprek. Ik geef je terug wat ik vanuit mijn professionele achtergrond en ervaring zie gebeuren en geef daar betekenis aan. Ik geef inspirerende suggesties en we bespreken hoe je als leidinggevende het beste kunt handelen om je doelen te realiseren.

Deze manier van coachen kan op verschillende manieren plaats vinden:

  • Individuele 1 op 1 coaching
  • In teamverband coachen van het directieteam of MT
  • individuele coaching van de leden van het directieteam of MT

Deze manier van werken is heel effectief. Met een relatief kleine investering geeft dit veel meer rendement en kost aanzienlijk minder dan langlopende opleidingsprogramma’s.