Waardigheid en trots

Waardigheid en trots

De slechte omstandigheden waarmee de demente moeder van staatssecretaris Martin van Rijn het nieuws haalde, leidde tot veel kritiek. Het programma Waardigheid en trots, liefdevolle zorg voor ouderen, is hier een gevolg van.

Het programma heeft tot doel de kwaliteit van de verpleeghuiszorg te verbeteren en toekomstbestendig te maken. Kwaliteit van zorg draait, naast veilige zorg, om maximaal behoud van zelfrespect van leven. Zorg die aansluit bij wensen en mogelijkheden van cliƫnten en hun naasten. Zorg die met liefde wordt geleverd door gemotiveerde verzorgenden, verpleegkundigen en hun behandelaars.

In eerste instantie is een kopgroep van 72 instellingen in de verpleeghuiszorg geselecteerd. Deze groep wordt begeleid en gestimuleerd om te innoveren en te excelleren. Sinds oktober 2105 ben ik actief op dit programma om de transitie bij zes verpleeghuizen te ondersteunen door mee te denken, samenwerking tussen instellingen te stimuleren, de goede voorbeelden op te halen en deze te etaleren zodat andere zorginstellingen deze kunnen toepassen.

http://www.waardigheidentrots.nl/