VOOR Ondernemers

 • Wil jij je potentieel volledig benutten voor een betekenisvol doel?
 • Wil je graag jouw unieke bijdrage leveren aan de wereld?

Visie

We leven in een bijzondere tijd. We hebben het nog nooit zo goed gehad én de maatschappelijke uitdagingen waar we voor staan zijn nog nooit zo groot geweest. Betekenisvolle ondernemers zijn ondernemers die geld willen verdienen, maar vooral gedreven worden om maatschappelijke issues op te lossen.

Om een goed idee te krijgen van de betekenis economie raad ik je aan om deze Tegenlicht uitzending terug te kijken.

Om je een idee te geven van betekenisvolle ondernemingen geef ik je deze prachtige voorbeelden:

 • Greystone Bakery - We bake brownies to hire people
  Dit bedrijf werd in 1982 opgericht door de zenboeddhist Bernie Glassman in Yonkers, een van New Yorks slechtste wijken. Greystone heeft een open hiring beleid. Dat wil zeggen dat iedereen ongezien wordt aangenomen. Daarmee wordt aan de meest kansloze mensen de mogelijkheid gegeven om een inkomen en een toekomst te vergaren.
   
 • Tony's Chocolonely  - 100% kind- en slaafvrije productie van chocolade
  Teun van de Keuken werkte als journalist voor Keuringsdienst van Waarde en maakte een reportage over de cacao productie in West-Afrika. Hij was hij geschokt dat in de cacaosector nog steeds kindslaven aan het werk zijn, die worden uitgebuit, bij hun ouders worden weggehaald en geen opleiding krijgen.​​​​​
   
 • PlasticBank - Stop Ocean Plastic
  Dit bedrijf werd in 2013 opgericht door David Katz. Plastic Bank is een Canadees bedrijf, dat plastic afval recyclet en werkgelegenheid biedt aan inwoners van ontwikkelingslanden  om daarmee de enorme plasticberg aan te pakken. David bedacht een systeem waarbij deze mensen plastic verzamelen en inleveren bij een Plastic Bank en daarvoor een behoorlijke vergoeding (boven de marktprijs) ontvangen. In Haïti verdient een verzamelaar zo’n 6 dollar per dag. Het afvalplastic wordt vervolgens naar westerse landen verscheept waar het wordt hergebruikt (bijvoorbeeld in Coca-Cola flessen).
   
 • WakaWaka - Share the sun
  Meer dan een miljard mensen op de wereld hebben geen toegang tot energie. Dit heeft grote gevolgen voor hun sociaaleconomische ontwikkeling. Door de WakaWaka zijn kinderen in ontwikkelingslanden in staat om ’s avonds hun huiswerk te doen.

Hoe meer jij de verdieping kan vinden in jezelf, hoe meer je van binnen naar buiten je eigen purpose kunt leren leven. Je kunt de samenleving mooier maken door het beste in jezelf tot uitdrukking te brengen, je niet meer aan te passen om te overleven, maar leven vanuit liefde voor het leven.

Hoe kan ik helpen?

Als coach kan ik jouw ondersteunen door:

 • Een individueel leiderschapstraject
  We werken met verschillende oefeningen, waarin je je mooiste en grootste versie van jezelf kan ophalen en je grooste angsten kan transformeren om het beste in jezelf naar boven te halen om verder te gaan creëren en manifesteren in de wereld. 
 • Business coaching
 • Liefdesroepreis Peru

Werkwijze

Mijn focus ligt  op het wakker maken van de innerlijke leider in jou die de verbinding maakt met zijn kracht én zijn kwetsbaarheid. Hij is daadkrachtig vanuit draagkracht en aanwezig in kwetsbaarheid.