De natuur is voor mij een belangrijke hulpbron om te kunnen zakken met mijn energie. Bijna iedere zondagochtend zit ik een paar uur op de fiets (meestal met mijn fietsmaatjes). Ik geniet van het landschap, het weer en zie de veranderingen van de seizoenen. Ik zie de schoonheid van de natuur. Ik word er weer aan herinnert dat ik onderdeel uitmaak van iets veel groters en veel krachtigers dan ikzelf. 

Hoge bomen.jpgAls ik aan het fietsen ben, ervaar ik een toestand van flow. Ik sta ‘aan’. Ik voel me veilig, mijn hart is open, ik kan helder nadenken, ik sta goed in verbinding met mezelf en met anderen. Ik ben met mijn volle bewustzijn in het hier en nu. Vaak voel ik me dan krachtig, ben ik blij, komt de inspiratie, Het kan ook gebeuren dat ik voel dat er nog iets (angst, verdriet) in mij zit te wringen, waar ik hoognodig eens bij stil moet staan. 

Verticale verbinding

Net als een boom leven wij als mens tussen hemel en aarde. Een boom haalt zijn voedingstoffen uit de aarde en krijgt lucht van de zon en haalt de CO2 uit de lucht. Met de zwaartekracht houdt de aarde ons als mensen met de voeten op de grond en krijgen wij onze voeding van de aarde. De hemel geeft ons zuurstof en staat voor ons bewustzijn - voor dat wat groter is dan wij.

De verticale verbinding is het energiekanaal dat ons bewustzijn verbindt met de aarde. In contact met de aarde vinden we grond onder onze voeten die ons veiligheid en stevigheid geeft. In contact met de hemel kunnen we ons bewustzijn verruimen en onze heiligheid ervaren. Daar voelen we de verbinding van eenheid, dat we deel uitmaken van iets groters. Hoe meer dat bewustzijn via onze verticale verbinding afdaalt richting de aarde, hoe meer het zich manifesteert in een unieke vorm. 

Gronden

In een drukke en vluchtige samenleving waar veel van je gevraagd wordt, is het lastig om je verticale verbinding te behouden. Gronden, het contact maken met de aarde via je voeten, is een enorm belangrijke hulpbron. Vanuit angst trekken we onze energie naar ons bovenlijf en zoeken controle in ons hoofd. Ons energieveld (aura) komt letterlijk los van de aarde en concentreert zich om ons bovenlijf. Daarmee zijn we energetisch losgekomen van de aarde vanuit zelfbescherming en zelfbehoud. Op deze manier hoeven we niet te voelen. Gronden brengt ons energieveld weer letterlijk in contact met de aarde. Daarmee gaan we voelen wat er is in ons lijf, gaan we ons lijf weer echt bewonen. Dat is de basis om te leren omgaan met onze angst. De paradox is dat angst ons uit ons lijf doet vertrekken. De helende beweging is echter de terugkeer naar ons lijf.

Immuunsysteem

De aarde is onze energetische oplader die ons immuunsysteem gezond houdt, mits we bereid zijn er voldoende contact mee te maken. Iedere dag leggen we onze mobiele telefoon aan de oplader, maar wanneer en hoe vaak laad jij jezelf op?

 

Gronden is in principe heel gemakkelijk. Gronden is je overgeven aan de zwaartekracht van onze planeet. Dat is één van de meest natuurlijke dingen die je kunt doen. Door te gronden kun je oude energie en spanning loslaten. Tegelijkertijd stuurt de aarde haar levensenergie omhoog. Goede gronding is de basis voor gezondheid en vitaliteit.

 

Manifestatie

Het helpt je om met beide benen op de grond te staan en je eigen weg te gaan. Als je niet goed gegrond bent, zullen veel van je ideeën en creativiteit wegvloeien in vergeefse dromen en loze fantasieën. Je kunt nog zo intelligent zijn of zoveel talent hebben, zonder gronding kun je vaak niets met je gaven beginnen. Het lukt je niet om je idee of creatieve stroom handen en voeten te geven.

Tips voor je verticale verbinding

Er zijn vele manieren om je verticale verbinding te versterken:

  • In de natuur zijn (wandelen, fietsen)
  • Omgaan met mensen die je upliften, inspireren, voeden, steunen
  • Dansen
  • Muziek luisteren
  • Meditatie
    Extra: Meditatie Verticale Verbinding
    Ik heb een grondingsmeditatie voor je ingesproken, die je hier kunt beluisteren.

Gesprek laden