We leven in een bijzondere tijd! Naast een humanitaire ramp ontstaat er bij steeds meer mensen het bewustzijn dat we misschien wel op een turning point in de geschiedenis staan. We hebben te lang onze ogen gesloten voor de groeiende ongelijkheid, de vervuiling van de oceanen, de aarde en de lucht. We zijn de verbinding met de natuur en elkaar kwijtgeraakt. Deze crisis toont maar weer eens aan hoezeer we met elkaar verbonden zijn en elkaar nodig hebben. 

A bird sings a song 2.jpg

Door de Corona crisis worden we stilgezet. We worden gedwongen om meer naar binnen te keren. Juist in deze tijd komt bij veel mensen een verlangen om te connecten met hun hart en ontstaat de roep om een werkelijke bijdrage aan de wereld te leveren.

We worden allemaal uitgenodigd om te gaan staan voor wie we diep van binnen zijn. Om ons ware potentieel te leven, hebben we de bereidheid nodig om een diepe verbinding met onszelf aan te gaan. Van het hoofd naar het hart, van denken naar voelen, van angst naar liefde. Als we de wereld willen transformeren, hebben we eerst onszelf te transformeren.

De Corona crisis heeft bij mijzelf ook veel in beweging gebracht. Nadat bij mij ook al mijn (betaalde) activiteiten tot stilstand waren gekomen, heb ik het initiatief genomen om de online training “Wil jij ook een verdieping maken in je eigen purpose?” te lanceren. Deze training is gebaseerd op het boek Liefdesroep van Hannah Cuppen en de gelijknamige training die Hannah en ik al een aantal keren samen hebben gegeven.

Mijn afgelopen zes weken verliepen in een ware flow. Binnen de kortste keren had ik acht mensen bij elkaar die meededen aan de training. In totaal heb ik 24 inhoudelijke modulen gemaakt met opdrachten, vier groepssesies gehouden en met iedere deelnemer 4 individuele sessies gedaan. Het online individueel coachen ging veel beter dan verwacht. Het bleek heel goed mogelijk om ook via Zoom diep verbinding te maken. Het was écht hard werken om dat voor elkaar te krijgen, maar ik ben zo trots op wat er nu staat. De positieve waardering van de deelnemers maakt het helemaal rond.

Het was niet alleen maar makkelijk. Een online training maken betekent ook zichtbaar worden. Meditaties en filmpjes opnemen bijvoorbeeld, en deze dan vervolgens online zetten zonder te weten hoe mensen daarop reageren. Ik moest mezelf echt stretchen. Op zichtbaar worden, zaten bij mij nog beperkende overtuigingen (‘Kunnen anderen dat niet veel beter dan ik?’) en onzekerheid. Fijn dat het ontwikkelen van deze training me geholpen heeft dit in mijzelf te transformeren.

Afgelopen zaterdag hebben we met elkaar de eerste editie van de Online training Liefdesroep afgerond en ik ben zeer dankbaar en verguld wat er allemaal in beweging is gekomen bij de deelnemers.

Met deze online training zing ik ‘my song’ en sta ik voor wie ik ben. Het is mijn verlangen om nog veel mensen te mogen inspireren om de sprong van angst naar liefde te maken en hun ware potentieel te leven. Als iedereen zijn eigen lied zou zingen, daar wordt de wereld echt mooier van!

Als je de moed hebt om te kiezen voor de roep van je hart vind je niet alleen belangrijke levenslessen maar ook je diepste vervulling. Dat wat jou uniek maakt is jouw mooiste bijdrage aan de wereld. En juist daar ligt je grootste vervulling
Hannah Cuppen

Wil jij ook een verdieping maken in je eigen purpose?

15 juni 2020 start ik de tweede editie van deze online training:

 

  • Zes weken 4x per week een opdracht in je mailbox
  • Vier individuele coachsessies
  • Vier groepssessies
  • Meer dan 3 uur aan meditaties, filmpjes, presentaties en andere inspiratie.
  • Een besloten community om met gelijkgestemden te sparren, ervaringen te delen, buddy’s te vormen.

Hier kun je er meer over lezen.

Met deze training krijg je echt de mogelijkheid om in een veilig kader met professionele ondersteuning samen op onderzoek te gaan naar wie je eigenlijk diep vanbinnen bent. Samen op zoek naar je bron, je pijnpunten, je kleine ik-je, je kwaliteiten, je sterktes, … om daarna te kijken op welke manier je er iets mee in de wereld zou kunnen zetten. Je krijgt in deze training echt de nodige “tools” aangereikt zodat je indien je er klaar voor bent je kan optrekken aan deze handvaten en stappen kan zetten. Ik voel me ontzettend dankbaar!
Tom Mahieu


Gesprek laden